Persoonlijke coaching

Voor wie?
Je bent werkzaam als leidinggevende, bestuurder, professionele medewerker of zelfstandige. Dat doe je in de professionele, zakelijke of maatschappelijke dienstverlening, bedrijfsleven of bij overheid. En vooral, je hebt een persoonlijke leervraag over je eigen functioneren, over je wijze van sturen en/of je loopbaan.

Wat houdt coaching in?
Coaching geeft je meer inzicht in jezelf, ondersteunt bij het leren van je ervaring en bij je acties in de praktijk. Vertrekpunt zijn je vragen, die komen uit de werksituatie of je ontwikkeling in het werk.

Hoe?
In een eerste gesprek verken je de vraag, situatie en de aanpak. Een “klik” met de coach is belangrijk.. Door de methodiek van zelfsturend leren heb je altijd invloed op wat je wilt bespreken, hoe je leert en wat je acties zijn in de praktijk. De puzzel wordt al doende opgelost. Wat je bespreekt, blijft vertrouwelijk, ook voor opdrachtgevers. Wie je bent, wat je zoekt en nodig hebt, bepaalt de stappen en de wijze van aanpak. De coach maakt in overleg met jou een voorstel, dat desgewenst daarna naar een eventuele opdrachtgever gaat. Bij mensen aan hun eigen functioneren willen werken, ontstaat altijd een boeiende zoektocht naar zingeving. Doorgaans duurt een coachingstraject vijf à zes sessies van ongeveer twee uur.

Welke vragen?

  1. vragen over je functioneren en je werksituatie: bijvoorbeeld je rol, je samenwerken met collega’s, leidinggevende of bestuurders, je wijze van sturen en beïnvloeden in de organisatie etc.;
  2. vragen over je persoonlijk functioneren en loopbaan: bijvoorbeeld je ontwikkeling in je werk/loopbaan, je zingeving, valkuilen, terugkerende patronen in gedrag, je intuïtie en je energiebalans etc.;
  3. vragen over strategie: bijvoorbeeld  past jouw sturing in de strategie van je organisatie, hoe kun je vernieuwing stimuleren in je organisatie, welke maatschappelijke waarden/ betekenis wil je realiseren etc. ?

Wie?
Iedere partner van StreamLinks verzorgt persoonlijke coaching. De coaches van StreamLinks hebben allen een rijke ervaring. Ze verschillen als mens en daarmee in hun stijl. Wat coaches van StreamLinks delen is een sfeer van openheid en vertrouwen. Ze zijn betrokken, hebben respect voor gevoelens, geven reflectie, andere invalshoeken en heldere feedback. Zij zijn op zoek naar wat jou inspireert en hoe jij je mogelijkheden benut. Ze verdiepen bij knelpunten en verkennen de betekenis ervan. Tot slot houden zij van kwaliteit en concrete stappen. Ze stellen niet alleen vragen, ze denken actief met je mee en geven tips uit de praktijk. Wil je meer weten? Kijk dan op hun site (zie partners StreamLinks) of neem contact met hen op voor een oriënterend gesprek.

Copyright © 2007 Streamlinks